Over ons

“Om goede kwaliteit te hebben en te houden, moet je te allen tijde respect hebben en houden voor dieren.”

Een stukje geschiedenis

Aandacht en oog voor kwaliteit van vlees zit Pieter IJpelaar in het bloed.

Pieter groeide op in een veehandelaarsfamilie die is overgegaan van vader op zoon, al vier generaties lang, van vaders kant. Van jongs af aan mocht hij met zijn vader mee om runderen te kopen op basis van kwaliteit, bij boeren in de stal.

Zijn grootvader van moeders kant was in de oorlogsjaren opgeleid tot slager, waarna hij van halverwege de jaren 40 tot medio jaren 50 een slagerswinkel had in het Noord-Brabantse Alphen.

Ondanks die 4 generaties veehandelaren, besloot Pieter om voor het slagersvak te kiezen. Geen makkelijke keuze, maar zijn ouders steunden hem en gaven hem een van zijn grootste lessen mee: “Onthoud 1 ding: om goede kwaliteit te hebben en te houden, moet je te allen tijde respect hebben en houden voor dieren.”

In dienst bij een slager in Gilze leerde hij het slagersvak letterlijk en figuurlijk tot op het bot. Zijn kennis en vaardigheden dankt hij aan deze gespecialiseerde vakmensen die hun ambacht met hun hart uitvoerden, of het nu ging over het uitbenen of prepareren van het vlees. Het belangrijkste wat hij daar meekreeg? “Wat je ook doet in het slagersvak, verspil niks van het vlees, je weet niet hoe hard het dier ervoor heeft moeten werken.” Het is tot op de dag van vandaag de lijfspreuk in zijn slagerij.

Als Kiwa-kwaliteitsclassificateur heeft Pieter zijn kennis van kwaliteit nog verder mogen ontwikkelen. Al die vakkennis samen bepaalt zijn ‘ideale’ kwaliteit en die hanteert hij voor zijn producten: de daadwerkelijke kwaliteit van het vlees, de kwaliteit van leven van het dier en de diervriendelijkheid en het respect waarmee het dier behandeld is. Dat dit enorm met elkaar samenhangt spreekt wat hem betreft vanzelf.


De Pure Slager

In zijn werk als slager kwam Pieter er al snel achter dat er mensen zijn die niet alles van vlees mogen eten. Hun allergie is een hindernis die ze niet kunnen overwinnen. Ook de vraag naar puur vlees, en vooral vleeswaren zonder toevoegingen, stijgt. Toch wordt daar bijna niet op ingespeeld.

Toen zijn grootvader zijn boeken uit 1942 van de Slagersvakopleiding aan Pieter gaf, kwam hij tot de ontdekking dat er vroeger geen toevoegingen gebruikt werden. Deze boeken werden de inspiratiebron voor het assortiment dat je nu in de online slagerij van De Pure Slager vindt. Alle producten zijn op de ambachtelijke manier ‘van vroeger’ gemaakt, maar in een modern jasje gestoken. Zonder toevoegingen en allergeenvrij.

De Pure Slager voldoet voor 100% aan de vraag naar puur, ambachtelijk vlees en is voor iedereen, of je nu allergeenvrij vlees zoekt of vlees zonder E-nummers. Een compleet assortiment met de smaak van vroeger, op natuurlijke basis, puur en ambachtelijk - en dat proef je!

De Pure Slager. Vlees zoals vlees hoort te zijn.