Doel de Boer

Een boer in Nederland is meer dan een persoon die zorgt voor ons eten. Een boer zorgt voor een goed ecologisch systeem, en natuurlijk een schitterend landschap.

De regering maakt het op dit moment zeer lastig voor de boeren om hun vak uit te oefenen, maar de boer is een zeer groot en cruciaal beroep voor ons kleine Nederland. Als de boer zou verdwijnen uit ons landschap en onze economische markt, betekend dat we niet alleen alles uit het buitenland moeten gaan halen, maar dat onze primaire levensbehoeftes veel duurder zal gaan worden.

Maar waarom word alles dan duurder?

Om onze voedselveiligheid te kunnen garanderen zijn er diverse regeringsorganisaties mee bemoeid die dan aan de grens zullen controleren, zoals de CBS (centraal bureau voor slachtvee diensten), KDS, de NVWA (Nederlandse voedsel en warenautoriteit), en de douane. Naast deze organisatie zullen er ook diverse invoerrechten betaald moeten worden. Dit allemaal zal u als consument moeten gaan betalen, waardoor de prijs van uw stuk vlees of groenten drastisch om hoog zal gaan.

Ook zorgt de boer voor een gezond economische markt in Nederland, diverse bedrijven zijn afhankelijk van de boer, zoals veilinghuizen, marktkooplui, en de handelsmarkt naar het buitenland. Als de boer verdwijnt zal deze inkomsten Nederland niet allen mis lopen, maar ook zullen er vele mensen hun baan verliezen.

 

Doormiddel van inkopen van de grondstoffen van de pure slager bij lokale boeren, of het nu gaat over de groenteboer of veeboer, steunt de pure slager de boer. Niet alleen om onze mooie landschap te behouden, maar om onze economische markt instant te houden, en onze primaire levensbehoeftes betaalbaar te houden voor u als consument.

Samen met u kunnen we deze strijd aan!